nog even

Het gaat voorspoedig met de kleine koolmezen , ze groeien (als … dit mag je zelf invullen) en ze zien er al heel compleet uit.
Nog een paar dagen, denken we, en dan vliegen ze uit het kastje.

nog een paar dagen voor de jonge koolmezen


De ouders zijn deze dagen nog druk bezig met voeren. En dat gaat supervlug – ze doen het steeds sneller. Een paar weken terug maakten ze eerst een stop op een takje vlakbij het nest en dan hopten ze naar het vlieggat, maar nu vliegen ze in volle vaart op het kastje af en ze floepen er meteen in.
Bij de pimpelmezen merkten we dat de ouders een of twee dagen voor het vertrek van de jongen niet meer op het nest te zien waren. Als dat een voorbode is van het uitvliegen dan moeten we bij de koolmezen nog even geduld hebben.

Dit vind je misschien ook leuk...