hurri

In 1995 ben ik overgestapt op een Challenge Hurricane. Laag en lekker.

Ronde van Noord Holland, 1997

Een heerlijk fietsje, ik gebruik het vaak om te forensen (23 km). Het is een snelle fiets die heel direct stuurt en fijn schakelt met de 3×7 versnellingsnaaf/derailleur. In een tas op de bagagedrager passen mijn kantoorkleren, gereedschap, boterhammen, enz. Met de bekende banaantassen kun je prima kamperen met deze fiets.

In de heuvels van Wales beklom ik met weinig moeite (en met weinig bepakking, eerlijk is eerlijk) hellingen van 20 en 25% op 28 tandjes. Met bepakking (eenpersoons kampeeruitrusting) in Kent kwam ik een 18,5% op met 24 tandjes. Wel even schrikken, zo steil was dat. Naar beneden was erg leuk.
Een belangstellende Engelsman vroeg “Are you an amputee?” Dat had hij gelukkig mis…..

Leuk, maar ik lig liever.

Dit vind je misschien ook leuk...