mezenblog 2013

niet allemaal

zo, 26/05/2013 – 13:41

Nu de kuikens iets groter worden, is te zien dat maar vier van de vijf eieren zijn uitgekomen.
Het is dit jaar dus een klein nestje. Dat schijnt algemeen voor te komen, op de radio hoorde ik dat de koolmezen nu bij zes eieren ophouden, terwijl ze in andere jaren tien of mee eieren kunnen leggen. Zo passen ze zich aan aan het koude voorjaar waarin en minder voedsel is om een groot nest te voeden.
Overigens hebben onze eigen mezen de dubbele cijfers nog nooit gehaald, hoewel vijf ook voor ons een klein aantal is.

alles uitgekomen

ma, 20/05/2013 – 14:25

Alle vijf eieren in het kastje-voor zijn nu uitgekomen.

Aan de achterkant van ons huis werkt de camera nog steeds niet. Er is wel activiteit in het kastje dus we laten het maar zo. Nog steeds jammer dat de betere camera het niet doet.

eerste ei uitgekomen

za, 18/05/2013 – 21:05
Vanmiddag is het gebeurd. Om 5 uur nog 5 eitjes, om 8 uur 4 eitjes en een kuikentje. Tussendoor werd er gebroed dus hoe laat het precies is gebeurd weet niemand.

werkt wel!

wo, 01/05/2013 – 16:12

Grote verbazing, de nieuwe camera werkt toch. Een van de kabels doet het weer…
We zijn blij dat we weer iets kunnen zien en het goede beeld bevalt ook.
Volgend seizoen gaan er andere stekkertjes aan. Dan zal de nachtverlichting het ook doen. Ik heb nu wel infrarood-ledjes ingebouwd maar die zitten zonder stroom.

werkt niet!

do, 25/04/2013 – 16:12

Het is jammer, maar het nieuwe kastje geeft geen beeld.
Het lijkt erop dat de stekkertjes van de voeding zijn losgegaan. We geven het koude weer de schuld, want bij het proberen in huis ging alles goed.
Er is geregeld bezoek, dus we laten het maar voor wat het is. Het risico dat we wel beeld hebben en geen koolmees willen we niet lopen.

KOUD

ma, 25/03/2013 – 16:08

Het is al een hele tijd erg koud weer.
Geen pretje. De vogels hebben nog geen belangstelling om te nestelen. Zelf zijn we ook niet zo vroeg met de voorbereidingen voor de lente. We maken de kastjes toch maar klaar voor gebruik.

nieuw kastje

ma, 18/02/2013 – 16:05

Een van de kastjes gaat naar een collega die er vast veel plezier van zal hebben. Het wordt vervangen door een nieuw kastje met een nieuwe camera.
Heel modern, een draadloze camera die verbonden is aan ons huisnetwerk. Die kunnen we vanaf alle computers bekijken. Helemaal draadloos is-ie niet, er moet nog wel een kabeltje aan voor de voeding.

Dit vind je misschien ook leuk...