wordt het nog wat?

Nee, het lijkt er niet echt op dat er dit jaar nestjes mezen bij ons zullen komen. Tien dagen geleden vond ik het al stil en er is maar heel weinig beweging in de nestkastjes.

Het ziet er somber uit en daarom voeg ik de avondbeelden toe, want die zijn grijs.

In het omgekeerde kastje in de achtertuin is het al dagen stil. Er wordt niet verder aan het nest gebouwd, er komt geen mees meer kijken en alles ligt er dag na dag hetzelfde bij. Koolmezen en design is kennelijk een moeilijke combinatie.

Boven de voordeur zie ik de mees elke avond trouw binnenkomen om te slapen – en elke ochtend weer vertrekken. De twee eieren krijgen na drie weken echt geen extra gezelschap meer en er wordt ook niet gebroed.

Het komt wel meer voor dat de mezen een tijd niets aan het nest doen en een legpauze is ook niet ongewoon. Na een of twee dagen gaan ze dan weer verder met iedere dag een ei te leggen tot het legsel compleet is. Mezen beginnen daarna pas te broeden, zodat het hele nest tegelijk uitkomt en opgroeit en ook tegelijk uitvliegt. De eieren kunnen daar tegen. Maar of het na drie weken nog wat wordt? Ik denk van niet.

Dit vind je misschien ook leuk...