altijd al willen hebben

Een fiets in de garage neemt ruimte in en dat geldt zeker voor een Quest. En als je ‘m een stukje wilt opschuiven is het niet handig dat hij alleen vooruit en achteruit kan rijden. Opzij gaat niet zomaar, daarvoor is iets nodig.

Er waren spullen bezorgd op een pallet. Gewoonlijk kan de pallet naar de milieustraat maar dat is op het ogenblik lastig, want als ze al open zijn moet je al gauw een uur wachten.

In die tijd kun je ook iets anders doen.
Het ding staat nu alleen maar in de weg en uit elkaar halen is een nuttig klusje. Er komen wat blokjes en een stuk of tien plankjes vanaf en tijdens het slopen valt het kwartje, die zijn opnieuw te gebruiken.

Wat moet het worden? Een platform om de quest zijdelings te kunnen verplaatsen op rolletjes.

Eerst maar eens plankjes uitleggen op de vloer. Het lijkt genoeg materiaal, nu eerst een beetje schuiven om een plan te maken en dan zagen & schroeven.

Ik ben geen geweldige ingenieur en gelukkig is dat ook niet nodig. Meten, zagen, de vierkante tegels maken het makkelijk om het ding zo goed als haaks in elkaar te zetten, klaar.
Er lagen nog rollen om meubels te verplaatsen, die ook maar gerecycled.

Tada! Het zachte hout van de pallet maakt het een beetje wiebelig maar de Quest past er op en het schuiven gaat makkelijk.

Nog niet helemaal duidelijk? Zo gaat het: raamwerk neerzetten, Quest er op, schuif.

Dit vind je misschien ook leuk...