2016, een vreemd seizoen

zaterdag 21 mei 2016 23:00

2016 was een beetje raar broedseizoen.
In het vroege voorjaar was het lang koud en er gebeurde niets, tenminste zo leek het. Daarom hebben we de camera’s pas in april aangezet.
Het kastje in de achtertuin had ik opnieuw gebouwd met de camera niet recht boven de nestruimte maar schuin. De bedoeling hiervan was, een andere kijk op het nest te krijgen. Een leuk nestkastje, vond ik zelf. Technisch was het geslaagd maar we hadden dit jaar weinig aanloop van mezen. Er werden wat sprietjes binnengebracht maar het kwam niet zover dat de mezen echt een nest gingen bouwen. Dit bleef tot vandaag zo.
Het kastje in de voortuin leek ook verlaten, maar toen de camera aan was bleek zich een pimpelmezengezinnetje te hebben gevestigd. Acht eieren waren er, waarvan er vijf zijn uitgekomen. We hebben in de afgelopen weken kunnen volgen hoe de kuikens groeiden van kale wurmpjes tot pluizige jonge vogels. Vanmorgen zijn de mezen uitgevlogen en daarmee is het broedseizoen voorbij.
De Raspberry Pi die de beelden doorgeeft naar het internet gaat uit.

Dit vind je misschien ook leuk...